Niskavuori-teema 22.3.2011

Kevään ensimmäinen kuunnelmaklubi-ilta järjestettiin Turun ammattikorkeakoulun Loimaan yksikön alakerrassa (Vesikoskenkatu 1, ent. Oskari Heikkilä) tiistaina 22. maaliskuuta 2011 klo 18. Illan teemana oli Niskavuori.

Maijaliisa Dieckmann 17.5.2011

Kevään toinen kuunnelmaklubi-ilta järjestettiin tiistaina 17. toukokuuta 2011 klo 18 Turun ammattikorkeakoulun Loimaan yksikön (ent. Oskari Heikkilä) alakerrassa. Ennen klubia pidettiin yhdistyksen kevätkokous klo 17. Kevätkokouksessa käsiteltiin ääneen sääntöjen määräämät, taloudenhoitoon liittyvät asiat, puhumattakaan viime vuoden toimintakertomuksesta.

Kuunnelmaklubissa oli vieraana kirjailija Maijaliisa Dieckmann o.s. Laurinen. Mellilästä kotoisin oleva Dieckmann on aloittanut uransa kuunnelmilla 1970-luvulla ja keskittynyt sen jälkeen erityisesti nuorten kirjallisuuteen. Hän on julkaissut myös aikuisten romaanin Muurin takana soi mandoliini.

Dieckmann on myös työstänyt teoksen pistekirjoituksen keksineestä ranskalaisesta Louis Braillesta. Yhtenä tärkeänä teemana klubissa oli Braillen elämä ja työ. Elämäkerran pohjalta kirjailija on käsikirjoittanut kuunnelman, jota ei toistaiseksi ole toteutettu.

Oskarin tarina 22.11.2011

Tiistaina 22. marraskuuta 2011 klo 19 Suomen maatalousmuseo Sarassa (Vanhankirkontie 383) kuunneltiin Pirkko Jaakolan kirjoittama ja kuunnelmayhdistyksen tekemä kuunnelma Oskarin tarina (kesto 28 min. alustuksineen).
Kuunnelmaa virtuaalisesti -hankkeena toteutettu esitys oli samaan aikaan seurattavissa Second Lifessa.

Ilta aloitettiin Suomen kuunnelmayhdistys ry:n syyskokouksella. Lopuksi oli luvassa glögiä ja arvontaa.