Kuunnelmaklubi Art Tyynelässä 22.4.2006

Ensimmäinen kuunnelmaklubi järjestettiin Loimaan Taideseuran tukikohdassa Art Tyynelässä huhtikuussa. Kuunneltiin Vainajainmatala. Yleisöä oli paikalla 13 henkeä.

Kuvat: Ulla Kaskiluoto.

Kuunnelmaklubi Ateljee Hulmilla 25.5.2006

Helatorstaina esitettiin taidegalleria ja jalokiviverstas Ateljee Hulmilla Loimaalla kooste Juha Kaarsalon runo- ja musiikkiesityksistä nimellä Uneton päivä. Osia teoksesta on kuultu aikanaan Yleisradion kokeellisessa radiosarjassa Puolikas kerrallaan – myöhämenoa mielenvirkuille. Maakunta-TV teki tilaisuudesta reportaasin. Yleisöä oli paikalla 33 henkeä.

Matti Norr: Henki liikkuu Patsaspuistossa

Kiven silmä valvoo polulla kulkevaa. Jähmettyneet hahmot seisovat kärsivällisesti paikoillaan kuin odottamassa isäntäänsä palaavaksi. Kun on oikein hiljaa, polulla kulkijan lähestyvät askeleet melkein kuuluvat. Puiden lomasta, kivisen tornin ikkunoista tuikkii heikkoa valoa. Valo herättää tummenevan metsän varjot. Kivettynyt ja sammaloitunut maailma alkaa liikkua.

Vain muutaman kilometrin päässä Loimaan keskustasta voi löytää tämän unenomaisen maailman, jonka on luonut professori Alpo Jaakola. Suunnilleen seitsemän hehtaarin metsässä on kymmenittäin veistoksia ja rakennuksia, jotka ovat täynnä rikkaita yksityiskohtia. Vaikka omaperäinen taiteilija rakensikin puiston lähinnä itselleen, on se ollut muutaman vuoden avoinna myös yleisölle Loimaan kunnan lunastettua sen itselleen.

Syyskuun iltana metsä herää taas eloon ja kuunnelmien äänet kaikuvat vaikuttavina ja herkkinä lyhdyin valaistussa metsässä! Se pitää kokea.

Jaakolan patsaspuistossa, samoin kuin sen viereen kunnostetussa Kuivurigalleriassa järjestetään kesäisin taidenäyttelyitä, konsertteja ja muita pienimuotoisia kulttuuritapahtumia. Varsinkin myöhään illalla järjestetyt tapahtumat ovat olleet hyvin suosittuja. Pimeässä valaistut veistokset tuntuvat entistäkin myyttisemmiltä.

Elokuisena yönä valaistun patsaan ympäristössä eli Pirkko Jaakolankuunnelma Eksyssuon lapset. Kuva Matti Norr.

Kuunnelmaklubi Eksyssuolla 8.9.2006

Pirkko Jaakolan kuunnelma Eksyssuon lapset.

Kuva Ulla Kaskiluoto.

Etualalla Ulla Kaskiluoto ja Antti Jaakola. Kuva Juha Kaarsalo.

Kuunnelmaklubi Aurassa 10.10.2006:
Niin paljon kuuluu rakkauteen

Helena Heimola, Juha Kaarsalo ja Tauno Tauriainen:
Niin paljon kuuluu rakkauteen – Säveliä sanoiksi ja toisinpäin.

Yleisöä Aurasalissa oli paikalla 49 henkeä.

Kuva Liisa Kaarsalo.

Kuunnelmaklubi 10.12.2006

Kuvat Ulla Kaskiluoto.