Kuunnelmakäsikirjoituskilpailu 2006

Kuunnelmakäsikirjoituskilpailun finalistit

Kuunnelmakäsikirjoituskilpailun esiraati valitsi 11 finalistia. Ne olivat (satunnaisessa järjestyksessä):

Paster ja sydän, fantasia/scifi-kuunnelma, nimimerkki Pentti Jauhiainen
Valkoinen vuori, tositarina Mont Blancille kiipeämisestä, nimimerkki Hyytämöinen
Hyvää matkaa Helsinkiin! Ja älkää tulko takas!, nimimerkki Kari Kaukomaa
Kaukana, lähellä, nimimerkki Punapi awinan
Pieni talo suurella tontilla, nimimerkki Sillanpää: Jari
Ratina. nimimerkki 180778
Odottamaton matkamies, nimimerkki Paavo Jänskä
Paluu, nimimerkki Matilda
Oravannahkakauppias, nimimerkki Kurre Ekorre
Amoriinan helmi, nimimerkki Piita
Virasto, nimimerkki Pyrokraatti

Finaaliin selvinneet käsikirjoitukset lähetettiin kilpailun päätuomareille, kirjailija Mari Mörölle ja Yle:n ohjaaja-tuottaja Juha Kandolinille.

Voittaja julkistettiin Loimaan Kuunnelmapäivillä 13.-14. lokakuuta 2007.

Kaikille kuunnelmakäsikirjoituskilpailuun osallistuneille – myös niille, jotka eivät selvinneet finaaliin -, oli luvassa kirjallinen palaute työstään, jonka sai vain tulemalla Kuunnelmapäiville. Päivillä järjestettiin myös kirjoittajien tapaamisia. Ja totta kai annettiin myös eväitä seuraavan vuoden kirjoituskilpailuun, johon olikin luvassa jotain ihan uutta!

Mediatiedote 6.6.2006

Kuunnelmakilpailu 2006

Loimaan kuunnelmapäivät julistaa vuoden 2006 kuunnelmakäsikirjoituskilpailun avoimeksi.

Toista kertaa käytävän kilpailun tuomareiksi ovat lupautuneet kirjailija Mari Mörö ja Yleisradion tuottaja-ohjaaja Juha Kandolin. He valitsevat esiraadin heille lähettämistä kymmenestä finalistista voittajat.

Kilpailussa jaetaan ensimmäinen ja toinen palkinto Mediatiedote 6.6.2006 sekä kunniamaininta.

Kuunnelmakilpailun voittajat julistetaan Loimaan kuunnelmapäivillä syksyllä 2007. Kirjoitusaikaa kilpailuun osallistuvilla on kuluvan vuoden loppuun.

Suomen kuunnelmayhdistys valitsi kilpailun teemaksi Matkalla. Kilpailussa jaetaan ensimmäinen ja toinen palkinto, palkintosumma on yhteensä 1000 euroa.

Loimaan kuunnelmapäivien kuunnelmakäsikirjoituskilpailu järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Kilpailutöitä saapui 106. Ensimmäisen palkinnon voitti Hilkka Utriainen Suolahdelta, toiseksi tuli Urho Kähkönen Helsingistä ja kolmanneksi Sirkka-Liisa Palokari Lammilta. Tuomaristoon kuuluivat kirjailija Kari Levola, kirjailija Tuula-Liina Varis ja dramaturgi Esko Salervo Ylestä.

Loimaan kuunnelmapäivät 2006 – kuunnelmakilpailun säännöt

1. Kilpailu on kaikille avoin. Sen motto on: Matkalla.

2. Kilpailuun lähetettyjen kuunnelmakäsikirjoitusten tulee olla suomenkielisiä alkuperäistekstejä, julkaisemattomia tai teatterissa, tv:ssä tai radiossa ennen esittämättömiä.

3. Kuunnelmien tulee olla radiolle kuunnelmiksi kirjoitettuja.

4. Lähetettyjen tekstien enimmäispituus on 20 liuskaa, kun liuskalla on noin 30 riviä ja rivillä noin 60 kirjainpaikkaa. Repliikin sanojan nimi on omalla rivillään, keskellä sivua. Ohjaus- ja äänelliset ohjeet ovat omalla rivillään alleviivattuina. Jokaisen kilpailuun lähetetyn kuunnelman tulee olla kirjoitettu koneella. Käsinkirjoitettuja tekstejä ei huomioida.

5. Kirjoittajien tulee lähettää tekstinsä nimimerkillä. Kilpailuun osallistujan oikea nimi ja osoite tulee liittää mukaan erillisessä, suljetussa kirjekuoressa, jonka päälle on kirjoitettu nimimerkki ja kuunnelman nimi. Tämä kirjekuori avataan vasta palkittujen kuunnelmien valinnan jälkeen raadin läsnä ollessa. Vain palkittujen kuunnelmien mukana seuranneet kirjekuoret avataan. Palkintosijojen ulkopuolelle jääneiden kuoria ei avata, eikä heihin siten oteta kilpailun jälkeen yhteyttä.

6. Jokainen osallistuja voi osallistua yhdellä tai useammalla kuunnelmatekstillä.

7. Kuunnelmat tulee lähettää 31.12.2006 mennessä osoitteella Loimaan kuunnelmapäivät, Ulla Kaskiluoto, Vihreä Kolmio, Kauppalankatu 2, 32200 Loimaa.

8. Lähetettyjä tekstejä ei palauteta.

9. Lähettämällä kuunnelmansa edellä olevaan osoitteeseen kilpailuun osallistuvat hyväksyvät nämä kilpailun säännöt.

10. Palkitseminen
1. palkinto 700 €
2. palkinto 300 €
3. palkinto kunniamaininta

Loimaan kuunnelmapäivät varaa oikeuden kuunnelmien esittämiseen kuunnelmapäivillä.

11. Tulosten julkaiseminen tapahtuu Loimaan kuunnelmapäivillä 2007 Loimaalla.

12. Kuunnelmien mahdollisesta ottamisesta YLE Radioteatterin tuotantoon sovitaan kuunnelmakohtaisesti. Radioteatterilla on oikeus lunastaa yksi tai useampi kuunnelma. Voittanut kuunnelmakäsikirjoitus/voittaneet kuunnelmakäsikirjoitukset toteutetaan esitettäviksi Loimaan kuunnelmapäivillä sopimuksen mukaan.

13. Kilpailuun lähetetyista kuunnelmista esiraati valitsee 10 finalistia. Kirjalija Mari Mörö ja Ylen ohjaaja-tuottaja Juha Kandolin valitsevat finalistien joukosta voittajat.

14. Raadin päätökset ovat lopullisia eikä niihin voi hakea muutosta.