Kirjallisuuden ystäville Loimaan pääkirjastossa tapahtuu torstaina 13.2.2020 klo 18

Kirjailijavieraana dekkaristi Arttu Tuominen

Porilaiskirjailija Arttu Tuominen työskentelee ympäristötarkastajana ja kirjoittaa iltaisin tummia, realistisuudessaan kovaotteisia rikosromaaneja. Erityisen vaikuttavasti Tuominen kuvaa moraalin järkkymistä ja ihmisiä vaikeiden valintojen äärellä. Hänen viimeisin teoksensa Verivelka ilmestyi toukokuussa 2019.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan Loimaan pääkirjastoon torstaina 13.2. klo 18. Vapaa pääsy! Tapahtuman järjestävät Suomen Kirjainstituutti ja Loimaan kirjastopalvelut.

Joulunajan taikaa Taidetalossa
Loppiaiskonsertti sunnuntaina 6.1.2019

Loimaan Jaakola-seuran perinteinen loppiaiskonsertti virittyy tunnelmaan vanhaan tapaan sekä musiikin voimin että sanan mahtiin luottaen: kuullaan niin Alpo Jaakolan Syntyruno Aila Suihkon esittämänä, kuin myös Pirkko Jaakolan Tekla-täti Kaija Joensuun tulkitsemana.

Loppiaiskonsertin musiikki pitää sisällään aimo latauksen romanttisnostalgiaa. Tunnelma lämpiää laulujen myötä Aavistuksesta aina Joulun suureen salaisuuteen, unohtamatta Varpusta jouluaamuna, saatikka Valkeaa maata. Kuulemme myös useita Jussi Rasinkankaan sävellyksiä, jotka uutuudellaan raikastavat konsertin kulkua.

Anna-Maija Tilkanen (laulu) on koonnut iltapäivän muusikot yhteen. Ystävykset ovat vuosien varrella useasti musisoineet Loimaan seudulla. Tunnelma on välitön ja yleisön läheisyys tiivistyy yhteiseksi kokemukseksi. Anna-Maijan lisäksi Joulunajan taikaan kuulijoita johdattavat Johanna Jalo (laulu), Armi Haatanen (laulu, säestys) ja Kyösti Vaittinen (laulu, säestys).

Jaakola-seuran Loppiaiskonsertti sunnuntaina 6.1.2019 klo 15 Loimaan Taidetalossa, Rantatie 2, Loimaa. Kahvi klo 14:30 alkaen.

Lisätietoja: Loimaan Jaakola-seura ry,
puheenjohtaja Pirkko Hyvönen,
puh. 046 811 7245, e-mail:
pihyvonen(at)gmail.com.

Kuunnelmaklubi sunnuntaina 30.12.2018

Sunnuntaina 30.12.2018 eli uudenvuoden aatonaattona klo 16 kokoonnuimme Loimaan Teatterille (Juvantie 11, Loimaa) viettämään aikaa uuden kuunnelman parissa. Tällä kerralla tekijöinä ovat olleet espoolaiset harrastajat.

Espoolainen Matti Eronen on valmistanut ryhmänsä kanssa kuunnelman Kevätesikkojen aikaan. Matti tuli kertomaan miten idea kuunnelmasta syntyi sekä miten ja miksi se toteutettiin. Mielenkiintoinen ilta kuunnelman kuunteluineen ja keskusteluineen. Jossain vaiheessa on vallalla ollut käsitys kuunnelman kuolemasta, mutta nyt voidaan todeta sen voivan hyvin muuallakin kuin Loimaalla.

Suomen Kuunnelmayhdistys järjestää vuosittain kuunnelmaklubeja kuunnelmien kuunteluineen. Ohjelmassa voi olla myös vierailijoita kuunnelmiin liittyen kertomassa työstään tai harrastuksestaan.

Lisätietoja: Suomen Kuunnelmayhdistys ry

Ulla Kaskiluoto, puh. 040 5156 225, ulla.kaskiluoto(at)gmail.com.

Tiistaina 5.6.2018 klo 18 Peljästyttäviä kuunnelmia – 2 levyn julkistamistilaisuus. Pirkko Hyvösen kirjoittama ja elokuvaohjaaja Ilkka Vanteen ohjaama kuunnelma Mylly kuunnellaan Alastaron Vehnämyllyllä. Alastaron Vehnämyllyn vaiheista kertoo myllyn omistaja Ville Raikunen. Mukana ovat myös Ilkka Vanne ja Pirkko Hyvönen.

Vuosikokous tiistaina 24.4. klo 18

Suomen kuunnelmayhdistys ry:n vuosikokous pidetään tiistaina 24.4. klo 18 Loimaan teatterilla, Juvantie 11. Kahvitarjoilu.

Kokouksen jälkeen on mahdollista osallistua omakustanteisesti Pirkko Hyvösen kirjoittaman ja Laura Kilpiön ohjaaman musiikkinäytelmän Toinen esitykseen. Lippuja on alustavasti varattu 10 kpl. Ilmoita osallistumisestasi 22.4. mennessä ulla.kaskiluoto(at)gmail.com tai Laura Kilpiölle laukil(at)outlook.com.

Antti Jaakolaa radiossa ja TV:ssä

Antti Jaakola esiintyy sekä radiossa että televisiossa nyt alkuvuonna. Kannattaa kuunnella ja katsoa:

– Jäänne-kuunnelma sunnuntaina 4.2. klo 15, maanantaina 5.2. klo 19 Yle Radio 1:ssä. Näiden jälkeen se on kuunneltavissa 30 päivää Areenassa.

– Äänimies Anssi – kymmenosainen lastensarja tulee Pikku Kakkosen jälkeen 18. helmikuuta alkaen. Sarja jatkuu aina sunnuntaisin samaan aikaan ja löytyy myös Areenasta. Antti esittää Anssia ja vähän muitakin henkilöitä! Mukana myös maanmainio näyttelijä Ella Pyhältö.

Tschandala, kertomus tuhoutumisesta sunnuntaina 25.2. klo 15 Yle Radio 1:ssä. Kuunnelman on August Strindbergin pienoisromaanin (1889) pohjalta vapaasti dramatisoinut Esko Salervo. Romaanin suomennos Aarni Kouta (1916). Kuunneltavissa 30 päivää Areenassa. Maisteri Andreas Törneriä esittävän
Antin oma kommentti kuunnelmasta:

”NYT on aika hieno kuunnelma… Nimittäin tämä Tschandala, kertomus tuhoutumisesta. Se pitää kuunnella kuulokkeilla ehdottomasti, koska siinä on binauraalinen nauhoitus, tarkoittaa sanoa, että kuulokuva on 360 astetta eli joka suuntaan niin, että ihan vaan suoraan koneelta tai kaiuttimista kuunneltuna siitä ei saa oikeaa kuvaa. Olen jopa ITSE tyytyväinen omaan suoritukseeni :) mikä on jo paljon, ja hienoa oli tuo tehdä, sain oikein hyvä roolin tehtäväkseni. Hieno ohjaaja on Soila Valkama ja unohtaa ei sovi Anders Wikstenin äänisuunnittelua.”

TEATTERIRETKI TAMPEREELLE 31.1.2015

Teatteriretki järjestettiin 31.1.2015 Tampereen Teatteriin. Ihmisen osa –näytelmässä esiintyi Loimaan likka eli Anja Pohjola. Kuvassa Anja Pohjola Heikki Kinnusen kanssa. Teatterin jälkeen ruokailimme Teatteriravintola Tillikassa yhdessä Anja Pohjolan kanssa.

LOPPIAISKONSERTTI TAIDETALOSSA 6.1.2015 klo 15

Loppiaiskonsertti järjestetään viime vuoden tapaan Loimaan Taidetalolla yhdessä Loimaan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Konsertissa esiintyvät musiikin ammattilaiset Tapio Laurila, Erkki Liikanen, Petri Vainiotalo ja Armi Haatanen. Suomen maatalousmuseo Saran näyttelyamanuenssi Iina Wahlström kertoo joulunajan perinteestä. Tilaisuus aloitetaan kahvitarjoilulla (sis. pääsylippuun) ja mukana on myös taidearpajaiset perinteiseen tapaan. Myynnissä on Jaakola-seuran v. 2015 taidekalenteria. Pääsylippu 10 euroa.
Jaakola-seuran kotisivu.

KÄSIKIRJOITTAMISEN KURSSI SYKSYLLÄ 2014

Kurssin tavoitteena on saada kummitus- tai jännityskuunnelma Kuunnelmapäivälle lokakuussa 2015.

Opettajana toimii Marianne Rovio. Kurssi järjestetään 15.9.-8.12.2014 klo 18-20.30 Loimaan yhteiskoululla luokassa 019. Kesto yht. 36 tuntia.

”Kurssi antaa työkalut käsikirjoittamiseen. Ideoidaan sekä luetaan, analysoidaan ja tulkitaan käsikirjoituksia. Käydään läpi draaman ominaispiirteitä ja keskeisiä lajeja. Kurssin aikana voi kirjoittaa joko lyhyen näytelmän tai kuunnelman. Suomen kuunnelmayhdistys ry esittelee kurssin alussa kummitusjuttuun pohjautuvan kuunnelman käsikirjoittamisprojektia, johon voi halutessaan lähteä mukaan. Kuunnelma on tavoitteena toteuttaa vuoden 2015 Kuunnelmapäivään.”

SINUA VARTEN -MESSUJEN ARPAJAISTEN VOITTAJAT

SINUA VARTEN -messuilla 12.-13.9.2014 Hirvihovissa Suomen Kuunnelmayhdistyksen ja Loimaan Jaakola-seuran kyselylomakkeeseen vastanneiden kesken arvottiin kehystetty Alpo Jaakolan enkelijuliste sekä kuunnelma. Taulun voitti Kristiina Heinonen ja Aseman kello -kuunnelman Leena Mäkelä.

SINUA VARTEN

12.-13.9. järjestetään SINUA VARTEN –messutapahtuma, jonne olemme varanneet Loimaan Jaakola-seuran kanssa yhteisen osaston.

Sinua varten -messut esittelevät saman katon alla kävijöille erilaisia toimijoita ja järjestöjä. Nuorisotoimen järjestämässä tapahtumassa tavoitteena on loimaalaisten hyvinvointi sekä vapaa-ajan toiminnan, vertaistoiminnan ja kansalaisjärjestöjen toiminnan esittely.

Näytteilleasettajat löytyvät täältä.

RETKI TAMPEREELLE

Retki toteutetaan lauantaina 1.3.2014 ja ohjelman museo-osuuteen kuuluvat: Museokeskus Vapriikki, jossa tutustuminen näyttelyihin omaa tahtia sekä ruokailu. Vapriikin näyttelyt: Luonnontieteellinen museo, Kenkämuseo, Jääkiekkomuseo, Aika leikkiä -lelunäyttely, Innovaatiot -näyttely, Tampere 1918 -näyttely ja Tampereen historiasta kertova näyttely.

Esko Roineen, Heikki Nousiaisen, Maijaliisa Laaksosen ja Tuija Vuolteen tähdittämä näytelmä Kvartetti nähdään Tampereen Komediateatterissa.

Retken kustannus on 70 euroa / hlö ja se sisältää Vapriikin pääsymaksun, ruokailun, teatterilipun ja kuljetuksen. Ilmoita, haluatko lisämaksusta teatterin väliaikakahvit.
Lähtö: klo 13.20 Hirvikosken apteekki; klo 13.30 keskusta, OP:n pysäkki.

Ilmoittautuminen: ulla.kaskiluoto(at)gmail.com tai puh. 040 5156 225. Maksu Jaakola-seuran tilille FI47 1097 3000 1062 33 viimeistään 27.2.2014.

Kaikki taiteen ja teatterin ystävät tervetulleita mukaan!

LOPPIAISKONSERTTI 6.1.2014

Konsertti järjestetään tuttuun tapaan Loimaan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa, tällä kertaa Loimaan Taidetalossa.

Esiintyjinä ovat mm. Mieskuoro Loimaan Laulajat, ypäjäläinen Katja Karisukki, Antti Jaakola ja Armi Haatanen, Tero Mäkelä sekä lausujat Aila Suihko ja Leena Mäkelä.

Pääsymaksu on 10 / 8 euroa sisältäen kahvin. Perinteiseen tapaan järjestämme myös arpajaiset.

Taidetalossa on myös uudet näyttelyt: Eino-salissa Suomen Taiteilijaseuran historiaa -näyttely, Meeri-salissa Pihlajapuu syysasussa ja muita luontokuvia Haapasten kokoelmasta, sekä Alpo-salissa Kati Kemppaisen maalauksia ja grafiikkaa.

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita.

JOULUKAUPPA

Jaakola-seura, Suomen kuunnelmayhdistys ja Loimaa-Seura ovat 1.12. alkaen joulukuun ensimmäisen viikon yhteisellä myyntipöydällä käsityöläisten Joulukaupassa Oskarinpihassa (entinen Oskari Heikkilä). Käsityöläisten Joulukauppa on avoinna viikonloppuisin, myös itsenäisyyspäivänä, klo 12-16. Arkisin aukiolo on klo 11-18.

Jaakola-seura myy vuoden 2014 kalenteria (Alpon kuvat, Pirkon tekstit), Pirkon kirjaa Puukansan tarinoita, joulukortteja ja joulukortista tehtyä julistetta.

Kuunnelmayhdistys myy kahta kuunnelmaa: Pirkko Jaakolan kirjoittamaa ja Antti Jaakolan ohjaamaa Oskarin tarinaa sekä Sirkka Lukan kirjoittamaa ja Laura Kilpiön ohjaamaa uutuuskuunnelmaa Aseman kello.

Loimaa-Seura myy julkaisua Saviseudun Joulu.

Joulukaupan osoite: Vesikoskenkatu 1, Loimaa.

TERVETULOA OSTOKSILLE!

P.S. Lähetän tuotteita myös postitse.

Joululahjaterveisin
Ulla

TEKIJÄVIERAILU: OHJAAJA SARI ÄIKÄÄ-TORKKELI

Kuunnelmaklubi lauantaina 30.11.2013 klo 14.00 Loimaan teatterilla

Kaikki Loimaan ympäristön teatteriystävät tietävät kuka on Sari Äikää-Torkkeli. Sari on myös ollut tärkeänä tekijänä useissa kuunnelmapäivissä. Mutta miten opiskelija Sarista tuli yksi monipuolisimmista niin aikuisten kuin lastenkin parissa toimivista Loimaan seudun kulttuurivaikuttajista? Tästä kuulemme Sarin kertomana lauantaina 30.11. klo 14 alkaen.

Ja illaksi voi vielä varata lipun klo 19 alkavaan Loimaan teatterissa esitettävään ja Sarin ohjaamaan näytelmään Sisko ja sen veli.

Syyskokous

Pidämme samassa yhteydessä myös Suomen Kuunnelmayhdistys ry:n syyskokouksen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat eli vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle, valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet sekä valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja.

HUOM! Illassa pientä jouluista tarjoilua, joten ilmoita tulostasi viimeistään to 28.11.2013 mennessä ulla.kaskiluoto(at)gmail.com tai puh. 040 515 6225.

TERVETULOA!!

Suomen kuunnelmayhdistys ry

Hallitus

PIRKKOPALASINA

SIMO PAJUSEN UUTUUSKIRJA

Simo Pajusen uusi kirja ”Varjot menneisyydestä” ilmestyy marraskuussa Myllylahti Oy:n kustantamana. Julkistaminen tapahtuu Loimaan Uudessa Kirjakaupassa 9.11.2013 klo 14 eli isäinpäivän aattona.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat pääosin Loimaalle. Mukana on, kuten aikaisemmissakin Jäppis-kirjoissa, sekä Loimaalla joskus vaikuttaneita ”oikeita” henkilöitä että fiktiivisiä, kirjoittajan mielikuvituksen tuotteita.

”Irma ja Pirtu-Virtanen viettävät kesähäitä. Juhlapäivän päälle heittää synkän varjon kuokkavieraiksi saapunut pariskunta. Keinoja kaihtamattomilla konnilla on kiikarissa iso keikka, ja sen onnistumiseen he tarvitsevat Irman apua. Vanhojen kaunojen ja päivänvaloa karttavien salaisuuksien avulla nuori rouva pakotetaan mukaan, eikä aviomiestäkään säästellä. Saviseudun isojen isäntien kovalla työllä kerätyt ja nuukuudella vaalitut rahat ovat vaarassa.”

1930-luvun jälkipuoliskolle ajoittuva kertomus on jännitystarinan lisäksi oivallinen ajan- ja tapahtumapaikkojen kuvaus – rikoksia unohtamatta. Kuvioissa mukana on tietysti myös vanha tuttu konstaapeli Jäppinen. Varjot menneisyydestä on Simo Pajusen neljäs dekkari.

Simo Pajunen
simo.pajunen@fimnet.fi
050-3046701

Alla muutama linkki Simo Pajusen kirjoihin.

Varjot menneisyydestä

Musta rengas

Kaarti